Mijn naam is Dave van Haaften en ik rij al meer dan 30 jaar beroepsmatig motor. In 1990 ben ik motor instructeur geworden bij defensie, waar ik opleidingen verzorgde voor de Koninklijke Marechaussee en andere eenheden zowel on road als off road.

Ook heb ik 7 jaar door het hele land motoropleidingen voor de politie gegeven namens de Politie Academie.

Sinds 1997 ben ik KNMV motor instructeur en heb daar alle voorgezette rijopleidingen VRO Op maat, VRO Expert, VRO Bochten (voorheen VRO 1, 2 en 3) gegeven op het terrein van de Politie Academie te Lelystad.

Tevens fungeer ik als Afstemmingsbegeleider voor de KGI instructeurs (KNMV Gediplomeerd Instructeur) om de kwaliteit van lesgeven te bewaken.

Een KGI instructeur heeft de nodige ervaring, didactische vaardigheden en kennis om cursisten iets extra’s te kunnen bieden, vooral op het gebied van risico perceptie, voertuigbeheersing en positie op de weg.

Mijn streven is om elke motorrijder beter te laten worden in alles wat maar met motorrijden te maken heeft, aangepast op een ieders niveau en ervaring.

En op een manier waarbij hij/zij zich als biker prettig en ontspannen voelt en daardoor optimaal kan genieten van zijn/haar mooie hobby.

Het geeft mij een geweldig gevoel dat hij/zij de opgedane technieken op de juiste momenten kan toepassen met een zodanige voertuigbeheersing en kijktechniek dat hij/zij zich in elk gebied staande kan houden.

Motorrijden is niet alleen mijn werk, maar ook mijn grootste hobby, samen met Formule 1, en daarnaast ben ik een echte bourgondische levensgenieter.