Zie je ertegen op om weer met je motor het (drukke) verkeer in te gaan? Is het al een lange tijd geleden dat je het ‘motorgevoel’ hebt gehad en wil je graag met vertrouwen weer gaan motorrijden? Deze opfriscursus is juist voor jou bedoeld!

Cursus info

Kosten
Dagdeel  € 159,00
* Met eigen motor

De cursus begint met theoretische uitleg, met name de plaats op de weg m.b.t. bochten e.d.

Dan starten we met voertuigbeheersing en doen een aantal oefeningen om het vertrouwen weer langzaam op te bouwen. Er zullen oefeningen voor de bediening en balans getraind worden. Tevens zullen de slalom en het keren in beperkte ruimte behandeld worden. Ook de rem- en uitwijkoefeningen komen aan de orde.

Als dit goed gaat gaan we de openbare weg training volgen. Tijdens deze training besteden we aandacht aan de positie op de weg, kijktechniek, bochtentechniek en risico perceptie. Onder leiding van een ervaren rijinstructeur rijd je met maximaal 3-4 andere cursisten een afwisselende route. Via de portofoon krijg je direct feedback en aanwijzingen.

De cursus wordt afgesloten met een evaluatie en je ontvangt een certificaat waarmee je bij een aantal verzekeringsmaatschappijen korting kunt krijgen.

Aanvraag meer informatie