De Eifeltraining is voor iedereen die beter maar vooral veiliger wilt leren motorrijden. De Eifel biedt de ideale (bochtige) omstandigheden om de juiste bochtlijnen te leren rijden in combinatie met de juiste positie op de weg.

Trainingdata 2020
27-28-29 Augustus (nog 2 plaatsen) (Gevorderd)
7-8-9 September (VOL)
11-12-13 September (VOL)
15-16-17 September (nog 1 plaats) (Gevorderd)

  • Wat is de juiste positie op de weg in verschillende situaties en hoe lees ik ‘de taal’ van de weg?
  • Hoe kan ik goed anticiperen en snelheid aanpassen voor een mooie combinatiebocht gevolgd door een schitterende haarspeldbocht?
  • Hoe kan ik na een haarspeldbocht die auto inhalen met een mooie, vloeiende en veilige inhaalactie?
  • Welke remtechniek zal ik in een bepaalde situatie toe moeten passen?
  • Maar wat vooral belangrijk is: hoe kan ik ontspannen en met veel plezier motorrijden?

Dit zijn een aantal facetten die aan de orde komen tijdens deze cursus. Met de opgedane vaardigheden kun je in elk bergachtig gebied goed uit de voeten.

Cursus info

Kosten
€ 450,00 pp op basis van 3 dagen en twee overnachtingen
(incl. ontbijt en diner)

Extra overnachting

€ 65,00 pp (incl. ontbijt en diner)
Lunch is voor eigen rekening.

Wat is belangrijk om te weten

Aan de hand van je inschrijving gaan we na wat jouw leerdoelen zijn. Je komt dan in een groep terecht met een vergelijkbaar vaardigheidsniveau en soortgelijke wensen. Wil je met een eigen (vrienden)groep komen, dan is dit natuurlijk altijd mogelijk.

De cursus start ’s-morgens 9:00 uur met een theoretische uitleg ondersteund door video opnames. Er wordt nadrukkelijk ingegaan op het cursusprogramma “wat gaan we doen en wat willen we leren”. Daarna starten we met de wegtraining.

De instructeur zal via de portofoon de cursisten persoonlijk voorzien van instructie en coaching. Iedere medecursist hoort alle aanwijzingen en kan deze tips en tools ook zelf toepassen.

Er wordt meerdere keren gestopt om de rit te evalueren en de nodige feedback te ontvangen. Ook zal er gevraagd worden naar je persoonlijke ervaringen (hoe heb je de rit tot nu toe beleefd?). Jouw gevoel is namelijk heel belangrijk! Tevens wordt de inwendige mens niet vergeten.

Tijdens de cursus wordt er gefilmd, deze opnames worden ’s-avonds bekeken met natuurlijk weer de nodige feedback en de opnames krijg je mee naar huis aan het einde van de cursus.

Extra informatie

Bij aanvang van een cursus is het raadzaam om een avond van tevoren te komen en na de cursus nog een extra overnachting te nemen. De afstanden die tijdens de cursus gereden worden zijn van 150 tot +/- 250 km per dag in een bochtig gebied.
Dit is uiteraard een advies !!!

Kosten € 450,00 pp op basis van 3 dagen en twee overnachtingen (incl. ontbijt en diner)
Extra overnachting € 65,00 pp (incl. ontbijt en diner)
Lunch is voor eigen rekening.

De Cursus wordt het liefst met 4 cursisten gegeven maar indien het een vaste groep is kan het ook tot max. circa 6 personen .
Bagage kan gratis meegenomen worden en je motor kunnen wij in overleg meenemen naar de cursuslocatie hiervoor zal een vergoeding van € 75,00 per motor worden gerekend.

Aanvraag meer informatie