De Eifeltraining is voor iedereen die beter maar vooral veiliger wilt leren motorrijden. De Eifel biedt de ideale (bochtige) omstandigheden om de juiste bochtlijnen te leren rijden in combinatie met de juiste positie op de weg.

Eifeltraining 2021

 

14-15-16 Maart (AFGELAST)
18-19-20 Maart (AFGELAST)
03-04-05 April (AFGELAST)
07-08-09 April (AFGELAST)
11-12-13 April (AFGELAST)
15-16-17 April (AFGELAST)

07-08-09 Mei (AFGELAST)
11-12-13 Mei (AFGELAST)
15-16-17 Mei (AFGELAST)
19-20-21 Mei (AFGELAST)

07-08-09 Juni (AFGELAST)
11-12-13 Juni (AFGELAST)

04-05-06 Juli (VOL)
08-9-10 Juli (VOL)

01-02-03 Augustus (VOL)
05-06-07 Augustus (Nog 6 plaatsen)
29-30-31 Augustus (VOL)

02-03-04 September (VOL)
12-13-14 September (VOL)
16-17-28 September (VOL)

Cursus info

Kosten
€ 495,00 pp op basis van 3 dagen en twee overnachtingen
(incl. ontbijt en diner)

Extra overnachting

€ 65,00 pp (incl. ontbijt en diner)
Lunch is voor eigen rekening.

  • Wat is de juiste positie op de weg in verschillende situaties en hoe lees ik ‘de taal’ van de weg?
  • Hoe kan ik goed anticiperen en snelheid aanpassen voor een mooie combinatiebocht gevolgd door een schitterende haarspeldbocht?
  • Hoe kan ik na een haarspeldbocht die auto inhalen met een mooie, vloeiende en veilige inhaalactie?
  • Welke remtechniek zal ik in een bepaalde situatie toe moeten passen?
  • Maar wat vooral belangrijk is: hoe kan ik ontspannen en met veel plezier motorrijden?

Dit zijn een aantal facetten die aan de orde komen tijdens deze cursus. Met de opgedane vaardigheden kun je in elk bergachtig gebied goed uit de voeten.

Ervaringen van onze cusisten

Patric van Kakerken
Patric van Kakerken
14. Juli, 2020.
Geverifieerde
Eind juni 2020 had ik de kans om een Eifel training mee te maken. Vele jaren rijervaring had ik al. Sterker nog, bijna 20 jaar hiervan ben ik rijinstructeur in deze categorie. Blanco ging ik deze training in en ondanks mijn vele jaren ervaring heb ik ontzettend veel geleerd. De opbouw van de training is zeer goed en aangepast aan het niveau van de kandidaten. Het naderhand evalueren met bijbehorend filmmateriaal laat je duidelijk zien waar er winst te behalen is. Dave is een gedreven zeer goede instructeur die een ieder op een hoger plan kan krijgen zonder die persoon over de top te halen. Het verblijf in het huis is prima geregeld. Connie laat het je aan niets ontbreken. We hadden een fijne groep wat het dan helemaal af maakt. Als je deze training volgt zul je niet zo snel je teen stoten, maar alleen maar een betere motorrijder worden met meer vertrouwen.
Albert Schapink
Albert Schapink
6. Juli, 2020.
Geverifieerde
Deze driedaagse training in de Eifel met Dave is een absolute aanrader. Ik heb enorm veel van deze cursus geleerd en rijd nu met veel meer vertrouwen op de motorfiets. Goede accommodatie en een gezellige groep. Ik kom zeker nog een keer.
Marius van der Vloed
Marius van der Vloed
6. Juli, 2020.
Geverifieerde
In juni 2020 de Eifeltraining gevolgd bij Dave, ongeveer 8 maanden na het behalen van mijn A-rijbewijs. Deze training was echt een aanvulling! Je wordt beter in zo'n beetje alles wat met motorrijden te maken heeft; (rem)techniek, motorbeheersing, kijkgedrag, positie en bochtlijnen. Het terugkijken van het beeldmateriaal in de avond is een waardevolle aanvulling, omdat je in alle rust goed ziet wat je doet op die fiets. Bovendien een hoop lol, leuke groep, schitterende omgeving en heerlijk rijden. Genieten!
Monique Vos
Monique Vos
6. Juli, 2020.
Geverifieerde
Door de 3 daagde Eifeltraining in Juni 2020 rij ik zoveel beter; alleen nog maar relaxed op de motor, geen gespannen houding meer in welke bocht ook. De training in een kleine groep heb ik als zeer prettig en bovendien gezellig ervaren. Dave zijn passie is elke motorrijder beter te laten worden en dat zie je aan het eind van de cursus bij elke deelnemer terug. Accommodatie en verzorging door Connie zijn top! Kortom een echte aanrader!
Denise Zom
Denise Zom
25. Juni, 2020.
Geverifieerde
Ik heb de Eifel bochtentraining gedaan bij Moto Advanced en de training heeft mijn verwachtingen overtroffen. Moto Advanced is een échte aanrader! Er wordt gewerkt in een kleine groep, wat ik als erg fijn heb ervaren omdat iedereen op deze manier de hele training alle aandacht heeft en er maximaal aan je vaardigheden gewerkt kan worden. Na de training wordt het beeldmateriaal bekeken en besproken, waardoor je je helemaal bewust wordt van je eigen rijgedrag. Je ziet op deze manier letterlijk wat er goed gaat en wat je nog kan verbeteren. Ik heb in 3 dagen veel meer geleerd dan ik had verwacht en ik zit nu zelfs in de meest strakke bochten zelfverzekerd en rustig op mijn motor. Behalve dat de training erg leerzaam was, was het ook ontzettend gezellig. De verzorging was top en ik voelde mij vanaf het eerste moment “thuis”. Dave en Connie: ontzettend bedankt!
moki Den Braber
moki Den Braber
23. Mei, 2020.
Geverifieerde
Hele fijne rijschool! Ik heb mijn A2 rijbewijs gehaald en daarna de uitbreiding na A. Lessen hebben een goede opbouw op voorhand welke je daarna perfect kan toepassen in de praktijk! Mocht je een motor school zoeken kan ik deze zeker aanraden!
Elinny
Elinny
19. Mei, 2020.
Geverifieerde
Goede rijschool met kennis van zaken! Ik heb bij Dave mijn A1 rijbewijs gehaald. Zijn ervaring en expertise komen tot uiting in duidelijke instructies en de koppeling met praktijkvoorbeelden, zodat het niet alleen bij een uitleg blijft. Dave tilt zijn lessen naar een hoger niveau door niet alleen uit te leggen hoe je iets moet doen, maar ook waarom je een handeling doet en wat dit voor impact heeft op het gedrag van de motorfiets. De uitspraak van Dave die me bij is gebleven na het behalen van mijn rijbewijs “het hoeft niet altijd hard te gaan, veiligheid en controle staan voorop”
AJ Meulmeester
AJ Meulmeester
17. Mei, 2020.
Geverifieerde
Hele fijne rijschool, flexibel in het plannen van je lessen, en Dave de instructeur waar ik les van heb gehad, is een zeer professioneel en ervaren motorinstructeur. Enorm naar me zin gehad, en de voortgezette training die Moto advanced aanbied in Duitsland was ook fantastisch na het behalen van mijn rijbewijs!
Marvin Langenberg
Marvin Langenberg
16. Augustus, 2019.
Geverifieerde
Geweldige 3-daagse training in de Eiffel gehad. De trainer weet alles duidelijk uit te leggen, de begeleiding tijdens de training is zo, dat je precies genoeg uitgedaagd word om je beheersing te vergroten. het beeldmateriaal aan het einde van de dag doornemen helpt hier enorm bij. De accommodatie was goed en het eten was lekker, gezellige groep aanwezig. Ik raad het aan iedere motor rijder aan om deze training te doen, je leert hier zoveel van over je motor, je vaardigheden, en de controle ervan.
J.G.A. van Gelderen
J.G.A. van Gelderen
27. Juli, 2019.
Geverifieerde
Afgelopen week de training in de Eifel met Dave mogen ervaren. Naast de prima verzorging was ook de training super. Naast de gezelligheid, ook veel aandacht voor je leerdoelen. Diverse keren op de dag werd even gestopt om de opgedane ervaringen te bespreken, dat sprak mij zeer aan. In de avond keken namen we als groep nog even naar filmbeelden die door Dave op de dag waren gemaakt. Ook dat was echt een prima wijze van evalueren. Je zag dan écht zag hoe je rijstijl was, wat de leermomenten waren én ook de “hoe snel” er vooruitgang werd geboekt inzake positie kiezen op de weg, rem en bochtentechniek. Na de training zit ik veel rustiger op de motorfiets als het gaat positie op de weg en (scherpe) bochten nemen. Dave, hartelijk dank voor de leerzame én gezellige dagen waarbij de wijze van instrueren ik als zéér prettig heb ervaren.

Wat is belangrijk om te weten

Aan de hand van je inschrijving gaan we na wat jouw leerdoelen zijn. Je komt dan in een groep terecht met een vergelijkbaar vaardigheidsniveau en soortgelijke wensen. Wil je met een eigen (vrienden)groep komen, dan is dit natuurlijk altijd mogelijk.

De cursus start ’s-morgens 9:00 uur met een theoretische uitleg ondersteund door video opnames. Er wordt nadrukkelijk ingegaan op het cursusprogramma “wat gaan we doen en wat willen we leren”. Daarna starten we met de wegtraining.

De instructeur zal via de portofoon de cursisten persoonlijk voorzien van instructie en coaching. Iedere medecursist hoort alle aanwijzingen en kan deze tips en tools ook zelf toepassen.

Er wordt meerdere keren gestopt om de rit te evalueren en de nodige feedback te ontvangen. Ook zal er gevraagd worden naar je persoonlijke ervaringen (hoe heb je de rit tot nu toe beleefd?). Jouw gevoel is namelijk heel belangrijk! Tevens wordt de inwendige mens niet vergeten.

Tijdens de cursus wordt er gefilmd, deze opnames worden ’s-avonds bekeken met natuurlijk weer de nodige feedback en de opnames krijg je mee naar huis aan het einde van de cursus.

Extra informatie

Bij aanvang van een cursus is het raadzaam om een avond van tevoren te komen en na de cursus nog een extra overnachting te nemen. De afstanden die tijdens de cursus gereden worden zijn van 150 tot +/- 250 km per dag in een bochtig gebied.
Dit is uiteraard een advies !!!

Kosten € 495,00 pp op basis van 3 dagen en twee overnachtingen (incl. ontbijt en diner)
Extra overnachting € 65,00 pp (incl. ontbijt en diner)
Lunch is voor eigen rekening.

De Cursus wordt met max 5 cursisten gegeven maar indien het een vaste groep is kan het ook tot max. circa 6 personen .

Aanvraag meer informatie